joi, 16 decembrie 2010

oamenii din jurul tau...oare ce or fii?

    Prietenii….ce cuvant greu,dar  atat  de  usor!Daca ne luam dupa  dictionar,cuvantul   prieteni   ar insemna :” Fiecare  dintre  persoanele (sau colectivitățile) legate  printr-un  sentiment  de  simpatie, stimă și  atașament  reciproc”.Oare mai exista   asa  ceva si  in  lumea  de azi?Chiar  mai exista   oameni  care sunt  legati  de  tine  prin sentimentul  de simpatie,stima  si  atasament  reciproc?!Nu  stiu  de ce ,dar ma face  sa rad  in hohote  aceasta  afirmatie!In  ziua  de azi fiecare  cauta sa  isi  atinga interesele,spunandu-ti  ca  iti  este   un prieten  adevarat,pana  la proba  contrarie!Cand  ai  nevoie  de el  ,apare  doar  o data , a doua  oara nu se  stie,dar  in  schimb , pe  tine , te  foloseste  de cate  ori  are el  nevoie!Un  prieten  adevarat  ar trebui  sa te   inteleaga, asa  cum  ai  facut-o  si tu  cu el  cand  a avut nevoie  de tine,nu  sa  te  critice  intrun mod extrem  de  rautacios!
   Ce  ironie  a  vietii!Cu  timpul dispari  din viata lui deoarece   in  momentul  cand  a avut  el  nevoie de  tine,tu  nu ai fost….si dispari  incetul  cu  incetul!Dar  nici nu  a  avut  bunavointa  sa intrebe  de ce eu  nu  l-am putut  ajuta…s-a  intrebat  oare  ce  am  avut  eu  in momentu  acela  de nu  am fost  in stare sa  il ajut?
 NU!  Pur   si  simplu  te-a  inlocuit!Azi  te  suna   de 2 ori,maine o data,poimaine deloc  si daca isi   mai  aduce  aminte  de tine  te mai  suna  o data  pe  saptamana!Iar   in  caz  de il suni  tu,vorbeste putin si la  obiect,parca  nu ati   fost  prieteni,te  trateaza   ca o cunostinta……Ce  ar  trebui  noi  sa intelegem  din legaturile  pe  care le  avem  cu  alte  persoane?Oare  acele  persoane  care  te  folosesc  nu se intreaba:”Oare  prostu/proasta  nu  isi   da  seama   ca  eu  il folosesc?”
  De  ce  avem  tendinta  sa ne folosim  de  alti  oameni  spunandu-le ca  iti sunt prieten?Cand  de fapt  tu  te  folosesti  doar  de el  ca  sa iti omori  timpul  si  plictiseala!Nu  il  cauti,nu vorbesti nimic cu el!
    Prietenii   sunt  acei  oameni  care  sunt  cu  tine  la  bine   si  la  greu  si nu  te inlocuiesc  cu primu/a de pe  strada care sa bagat in seama  cu tine  intrebandu-te   cat  e ora!  
    Aveti  grija  ce  alegeti  si daca  aveti  prieteni,nu ii folositi  ca  sar  putea  la un moment  dat  sa-si dea seama si o  sa-i  pierdeti!Prietenia  e   un  lucru  extrem  de  fragil!

8 comentarii:

  1. Prietenia este o legatura inexplicabila...prietenii adevarati, de obicei se vad rar, insa fiecare stie ca celalalt exista undeva, la capatul legaturii invizibile...

    RăspundețiȘtergere
  2. Prietenii adevărați nu se văd rar. Ăsta e un pretext, pentru faptul că nu îi interesează de tine. Nici-o relație nu ține la distanță. De prietenie vorbesc.
    Daaaa, sunt oameni cu care vorbești de te dor deștele de la calc sau urechile, dar nu se numesc prieteni adevărați, ci cum să spun? Prieteni virtuali sau cunoștințe.
    Prietenia adevărată este specială, o legătură mai trainică decât orice, pentru că se bazează pe sentimente puternice de afecțiune, de păsare, care nu implică ținutul la distanță.
    Pentru că un prieten adevărat nu poate să facă asta, nu-l lasă inima.

    Și da e adevărat! Mulță lume se folosește de tine în ziua de azi, autoproclamându-se prietenul tău cel mai bun. Mi-e silă să vorbesc, am pățit-o și eu. Urât și trist. Se bagă în sufletul tău și-apoi te aruncă mai rău ca pe-o batistă de unică folosință.
    Oameni care nu merită nimic, dar nu poți să vezi dincolo de perdea de la început, pentru că ești un om care crezi în cuvintele celui de lângă tine.

    Acum nu mai cred nimic. Chiar dacă oamenii îmi arata semne de bunătate, mă uit chiorâș și mă întreb ce-or vrea de la mine. Trist, dar ....

    RăspundețiȘtergere
  3. In ziua de azi e greu sa ai prima data increderea necesara si apoi sa gasesti omul potrivit care sa fie alaturi de tine la bine sau rau , greu sau usor, Dar era si o vorba mai bine 2 , 3 langa tine decat 100 falsi :D!
    Frumos postul:* ,ma bucur ca scri despre asa ceva plus ca noi toti ne confruntam cu asa oameni...

    RăspundețiȘtergere
  4. Adevarate cuvinte incredintate relatiei de prietenie, din ziua de azi, respectiv prietenului.

    Eu vad relatia de prietenie ca un fir invizibil de energie caruia ii creste tensiunea atunci cand tu(indiferent de care tu)vrei cu adevarat intensificarea sentimentului.Pentru ca asa cum bine stim, orice relatie naste sentimente(indiferent de "tipul" lor).Astazi, prietenia a devenit stric materiala.Oferim ceva pe spatele caruia asteptam sa ni se ofere.Normal ca atunci cand greul ni se arata speram la ajutor, insa avem tendinta atunci cand oferim ajutor sa speram si noi la ajutor chiar daca raul, in cazul de fata, nu este prezent, chiar trebuie sa fim atat de materiali inca sa facem ceva sperand la altceva?

    Cred ca prietenia e de fapt (ori ar trebui sa fie) o ramura a iubirii, iubire nascuta initial dintr-o legatura.

    RăspundețiȘtergere
  5. Mersi pt comment-uri.
    Prieteni am putini, pe unii nu i-am mai vazut de ani de zile dar sentimentul a ramas.
    Floare de colt prietenia asta .:)

    RăspundețiȘtergere
  6. E simplu sa recunosti prietenul adevarat, este intotdeauna pentru tine atnunci cand ai nevoie de el insa in egala masura si tu ar trebui sa stii cand anume el are nevoie de prezenta ta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Prietenii adevăraţi...nu îi găseşti atunci când ai nevoie de ei...

    RăspundețiȘtergere
  8. E greu sa gasesti pe cineva, pe care poti sa-l numesti prieten adevarat, insa eu nu duc lipsa de asa ceva eu stiu sa ofer nu doar sa primesc, sa scult nu doar sa vorbesc, la fel si amica mea care zice ca poate sa moara pentru mine. Noi acuma suntem departe una de alta insa nici distanta nu ne poate desparti.

    RăspundețiȘtergere